Branche nieuws

Snelle levering van online gekochte producten?

We bestellen momenteel massaal producten via het internet nu de winkels nog maar beperkt open zijn. We kunnen een afspraak maken bij onze favoriete winkel maar dat is nog maar beperkt mogelijk. Als we aan PostNL vragen hoeveel pakketten ze per week afleveren dan is dat al maanden erg veel. Sinds de Corona lockdown worden er erg veel pakketten geleverd met de nodige vertraging.

Vertraging

Tijdens de feestdagen was het lastig om dit grote aantal pakketten op tijd af te leveren. Dit merkten wij bij alle grote pakketbezorgers. In ons artikel over de levertijden kregen we veel reacties binnen en ook het aantal page views nam flink toe.

Gelukkig is de meeste vertraging opgelost. De pakketbezorgers hebben meer mensen ingezet om de toestroom aan te kunnen. Ik zie dan ook dagelijks meerdere busjes door mijn wijk rijden.

Snelle levering?

Zoals veel mensen bestel ik regelmatig producten via het internet. Deze week heb ik nog een webcam besteld bij een IT webshop. Ik blijf me altijd verbazen over de snelheid. Ik heb deze webcam avonds besteld rond een uurtje of 8. Ik kreeg zo rond 11 uur avonds al een berichtje van PostNL in mijn app dat het product was aangemeld en de volgende dag bezorgd zou worden.

De volgende ochtend om 11 uur stond de pakketbezorger als voor mijn deur. Ik heb de webcam tijdens mijn lunchpauze direct aangesloten om na de pauze direct online te kunnen vergaderen. Als dat niet snel is!

Helaas is het niet altijd zo’n feest. Ik bestel ook wel eens wat bij AliExpress en dat komt vaak pas na 1 maand binnen. Maar ook bij andere webshops moet je soms goed kijken, dan zie je dat ze bijvoorbeeld pas na 5 werkdagen je pakket versturen. Als je snel iets nodig hebt kan dat lastig zijn.

Vandaag besteld morgen in huis

Op de website Snelbinnen zie je een overzicht van webshop met de belofte: vandaag besteld morgen in huis. Dit is een handig overzicht als je je producten snel nodig hebt. Ik kies ervoor om hier te starten met mijn online zoektocht als ik bijvoorbeeld voor mijn werk snel materiaal nodig heb waar ik niet zonder kan.

Het is wel belangrijk om even goed te kijken hoe laat je bestelling bij hun binnen moet zijn. Veel webshops verwerken je order tot een bepaalde tijd. Als je na die tijd je producten besteld wordt je artikel niet meer verzonden.

Mocht je momenteel niet kunnen thuiswerken dan kan je je pakket ook op je werk laten afleveren maar wat ik vaak doe is het pakket laten afleveren bij een pickup point bij mij in de buurt. Meestal kies ik een supermarkt omdat die lekker lang open zijn.

Jouw ervaringen?

Wat zijn jouw ervaringen met de huidige levertijd van webshops? Laat van je horen, hieronder in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *