Shop reviews

Onze ervaring met Makro kerstpakketten

Eens in de zoveel tijd publiceren wij een review van een van onze favoriete webshops of producten. Aangezien de kerstperiode er weer aankomt is het nu tijd om mijn ervaringen te delen met  kerstpakketten van de webshop van makrokerstpakketten.nl

Doe jij nog aan kerstpakketten?

Tja… goede vraag. Ik heb als zelfstandige geen werknemers om een kerstpakket aan te geven maar ik heb wel een aantal hele nauwe samenwerkingen. Deze mensen waar ik veel mee samenwerk en belangrijk zijn voor mij wil ik graag in het zonnetje zetten. Hoe cliché ook ik doe dat nog altijd met een kerstpakket. In het verleden heb ik wel eens grote flessen drank gekocht maar daar is niet iedereen blij mee dus. Dus ik ben sinds 2018 overgestapt op de kerstpakketten van Makro.

Kerstpakketten vanaf 2018 maar ook in 2019 en 2020

Mijn eerste order was dus in 2018 en mijn ervaring was erg positief. Ook in 2019 heb ik hier weer besteld omdat het erg goed was bevallen. Voor 2020 wordt het dus makkelijk… niet meer zoeken maar direct bestellen. Tenminste als je weet wat je zoekt. Ze hebben erg veel keuzes. In het verleden hadden ze ook spullen van Herman den Blijker in de pakketten zitten. Dat was me toen erg goed bevallen maar ook een leuk pakket met speciaal bier vinden veel mensen leuk heb ik gemerkt.

Om de keuze wat makkelijker te maken kan je op de site ook filteren op je budget of het thema. Bij een thema kan je denken aan duurzaam, koken of bijvoorbeeld BBQ.  Met deze filters vind ik redelijk snel een leuke keuze.

Over deze webshop

De webshop van Makro Kerstpakketten doet naar eigen zeggen 1,5 miljoen kerstpakketten per jaar en hebben maar liefst 50 jaar ervaring. Zelf pretenderen ze mee te doen aan de laatste trends. Ik ben zelf geen trendwatcher maar ik geloof het graag want ik vind altijd iets leuks. Verderop vind je nog wat trend ideeen. Ik heb zelf altijd op tijd besteld en de bezorging was ook altijd zoals afgesproken.

Je kan betalen via Ideal, creditcard of op factuur. Bij betaling op factuur moet je wel eerst betalen voordat de pakketten worden geleverd.

Trends 2020 voor jou kerstpakketten

Om goed voorbereid te zijn heb ik me ook wat verdiept in de trends voor 2020. Waar we vorig jaar nog gezellig een borrel of etentje hadden zullen de pakketten in de meesten gevallen thuis worden bezorg vanwege Corona. Dit betekent dat men mogelijk wat meer tijd (en geld 😊) kan steken in het vinden van een nog leuker pakket.

De trend van 2020 zijn dus kerstpakketten met een persoonlijke tintje. Je kan bijvoorbeeld een onderscheid tussen kerstpakketten voor mannen en pakketten voor vrouwen. Je kan een man immers niet meer afschepen met een douche gel ofzo. Ik verwacht dat vooral pakketten van Rituals en of andere verzorgingsmerken in 2020 weer een groot succes zullen zijn. Een ander leuk idee is om producten te kiezen die aansluiten bij de kleuren van je bedrijf. Je laat zien dat je net even iets extra’s hebt gedaan.

Duurzame kerstpakketten

Ook in 2020 verwachten weer dat duurzaamheid hoog op de agenda staat. Je kan denken aan een fairtrade kerstpakket. Daarin zitten dan weer producten die met aandacht en eerlijke arbeidsomstandigheden voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden zijn gemaakt.  Ook andere duurzame thema’s zoals vegetarisch zullen we veel zien dit jaar.

Eten en drinken blijven de toppers

Je kan mij altijd blij maken met een lekker drankje of hapje. Dit is natuurlijk een klassieke keuze maar ik verwacht niet zomaar een flesje wijn te geven of te krijgen. We zien o.a. BBQ, tapas, airfryer en slowcooker kerstpakket. Maar ook is de pizzarette is nog steeds een leuke trend.

Heb je zelf nog leuke ideen voor een kerstpakket? Of wil je ook jouw ervaring delen met deze webshop? Reageer dan hieronder in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *