Kooptips

Hoe vind je de beste iPad hoes

Ik heb recentelijk een iPad Air 2019 cadeau gekregen. Natuurlijk super blij maar ook enigszins bezorgt dat ik deze mooie tablet een keer laat vallen en dan? Ook ben ik erg gecharmeerd van de mogelijkheid om te kunnen typen op een fysiek toetsenbord. Graag neem ik jullie mee in de zoektocht naar de beste iPad hoes.

Mijn eisen

Keuzes… keuzes… en nog een keuzes. Je hebt erg veel keuzes als je een hoes zoekt voor je iPad. Dus ik ben maar eens begonnen met het op een rij zetten van mijn eisen:

  • Kwaliteit: geen goedkoop hard plastic maar een leer of leer-look hoes
  • Met toetsenbord zodat ik snel e-mail e.d. kan typen.
  • Niet alleen een backcover maar rondom bescherming. Een zogenaamde book case dus.
  • Niet al te robuust of zwaar. De tablet en hoes moeten makkelijk mee te nemen zijn naar een overleg. Ik werk niet op de bouw en hij hoeft ook niet kids proof te zijn.
  • Met ingebouwde standaard zodat ik ook makkelijk een filmpje kan kijken

Zoals je kan lezen best veel wensen maar in mijn ogen niet heel gek.

Mijn zoektocht

Mijn zoektocht heeft zich voornamelijk online afgespeeld omdat ik zeker nu tijdens de Corona niet alle winkels ga aflopen. Al ben ik wel even de lokale Hema en de lokale Blokker binnen gelopen maar hier is de keuze erg beperkt.

De bedragen lopen van enkele euro’s van Aliexpress ‘meuk’ tot €340 voor een echte Apple Magic Keyboard hoes. Deze laatste is ‘net iets’ te duur voor mijn budget dus ik heb mij vooral geconcentreerd op hoezen van enkele tientjes.

Reviews helpen

Het lezen van eerlijke reviews helpt echt. Een product wordt door een verkoper soms mooier omschreven dan in werkelijkheid waar is. En soms is een product gewoon net wat anders dan de foto’s en omschrijving doet vermoeden. Dus ik heb van veel iPad hoezen een recensie gelezen en deze ook goed met elkaar vergeleken.

Eerste idee: Smart cover – de standaardhoezen van Apple

Een populaire iPad hoes is de zogenoemde smart cover welke door Apple zelf is gemaakt. Dit is de oorspronkelijke beschermende hoes die we al jaren kennen en door Apple is ontwikkeld voor hun eigen iPads. Het grootste nadeel van deze hoes is dat deze alleen bescherming aan de voorzijde van de iPad biedt.

Hij wordt vastgeklikt met een magneet wat dan wel weer erg fijn werkt. Qua materiaal kan je uit 2 soorten smart covers kiezen, namelijk lederen hoesjes of polyurethaan hoesjes. Het fijne van de smart covers van Apple is dat deze ook gebruik kunnen worden als standaard, door ze op te klappen.

Vanwege het feit dat deze de achterkant niet beschermt ben ik verder gaan zoeken naar een beter alternatief.

Uiteindelijke keuze

Na lang zoeken, vele reviews later kwam ik op de website van ipadspullekes.nl. Hier hebben ze ontzettend veel keus en ik vond het keuze menu erg snel en fijn werken. Ik kreeg dus direct voor mijn type iPad de hoezen die hierbij passen. Je kan erg gemakkelijk filteren op kleur, materiaal en nog een aantal andere opties. Uiteindelijk heb ik vanwege de looks gekozen voor het de luxe hoes met zwart bruin leer. Dan kom ik toch netjes voor de dag op mijn zakelijke afspraken. Het bestellen ging erg makkelijk en de volgende dag was mijn hoes in huis.

Wil jij ook je ideeën delen over de beste iPad hoes? Reageer dan hieronder in het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *